Zaštita osobnih podataka

Koje osobne podatke prikupljamo?

• Osnovni osobni podaci (npr. Ime i prezime) i podaci nužni za komunikaciju (npr. adresa, e-mail, telefonski broj)
• Informacije o odabranim (preferiranim) načinima komunikacije s Tehnomodeli d.o.o.
• Podaci o komunikaciji s Tehnomodeli d.o.o., uključujući tržišnu komunikaciju
• Podaci o financiranju, plaćanjima itd.
• Podaci koji se odnose na osiguranje (npr. provedba garancijskih i jamstvenog zahtjeva).

Koje su pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka?

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka, možemo obrađivati Vaše osobne podatke:

• ako ste nam dali pristanak (što može biti otkazano u bilo kojem trenutku)
• ako je to neophodno kako bismo mogli sklopiti i/ili ispuniti ugovor s vama
• ako je obrada potrebna zbog zakonskih interesa koje provodi Tehnomodeli d.o.o. ili treća strana
• ako to zahtijeva zakon (primjerice, u vezi s podacima na izdanom računu).

Za koje svrhe prikupljamo vaše osobne podatke?

Prikupljamo osobne podatke samo za određenu, jasno izraženu i legitimnu namjenu, a mi ih nećemo obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s takvom namjenom. Takva namjena može biti odgovor na zahtjev, izvršenje narudžbe koju smo od vas dobili, poboljšanje vašeg posjeta na jednoj od naših stranica ili portala, poboljšanje ponude naših proizvoda i usluga na web stranicama ili aplikacijama, marketinške kampanje i sl. Podatke prikupljamo isključivo za vlastitu upotrebu i nećemo ih prosljeđivali trećim stranama.

Koliko vremena čuvamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Pohranit ćemo ih samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Vaši osobni podaci pohranjuju se na vaš osobni pristanak trajno do otkazivanja. Podatke vezane uz vremenski ograničene ponude te podatke iz svih neostvarenih zahtjeva, nagradnih igara ili akcija ćemo čuvati pohranjene do jedne godine.

Nakon isteka razdoblja čuvanja, osobni podaci su učinkovito i trajno izbrisani ili anonimizirani tako da više ne mogu biti povezani s pojedincem.

Koje su vaše opcije i prava u odnosu na osobne podatke koji se prenose?

Uvijek nas možete kontaktirati ako imate pitanja vezana uz vaše osobne podatke kako biste saznali koje podatke imamo i njihov izvor. Pod određenim uvjetima, imate pravo na ispis osobnih podataka koje ste nam dali, u uobičajenom, strukturiranom strojno čitljivom obliku i za slanje trećim osobama po vašem izboru.

Ako pronađete bilo kakvu pogrešku u svojim osobnim podacima ili ako su nepotpuni ili netočni, možete zatražiti ispravak ili izmjenu.

Kome se mogu obratiti ako imam pitanja u vezi s mojim osobnim podacima?

Možete nam poslati upit na na info@tehnomodeli.hr

Za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u odnosu na osobne podatke možemo od vas zatražiti dodatne podatke, a vaš zahtjev možemo odbiti na primjer u slučaju da vas ne možemo pouzdano identificirati.

Kako mogu otkazati moj pristanak?

U bilo kojem trenutku možete otkazati vašu suglasnost za obradu osobnih podataka klikom na gumb »Unsubscribe«, koji se objavljuje ispod svake poruke ili pozivom na naš telefonski broj. Suglasnost se također može otkazati pismenom izjavom ili porukom koja nam se šalje e-mailom na info@tehnomodeli.hr ili na drugi način objavljen na na www.tehnomodeli.hr

Osim toga, možete zatražiti da izbrišemo sve podatke o vama (osim u nekim slučajevima, na primjer za dokazivanje transakcije ili ako je to propisano zakonom). Također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu.

Odbijanje pristanka na obradu osobnih podataka za vas nema negativnih posljedica ili sankcija.