fbpx

NS2970 Radni listovi – Priče iz bajke

Početna/Trgovina/Predškolski odgoj/Igračke za učenje/NS2970 Radni listovi – Priče iz bajke

NS2970 Radni listovi – Priče iz bajke

 28,00 + PDV

Pomažu razviti opisne i pripovijedačke sposobnosti

Izraženo korisne za upoznavanje, vježbanje i učvršćivanje znanja novog riječnika

Razvijaju kreativnost i umjetničko izražavenje

64 kartice s okruglim uglovima kartonske kutije

Veličina: 11,5 x 8 cm

Starost: 3+

SKU: 30-01-3076 Kategorija:

Opis

Komplet radnih listova teme priče iz bajke sadržava 48 kartica sa simboličnim oznakama događaja iz raznih priča iz bajke i priča općenito. Kartonsko-kutijske kartice (dim.: 11.5 x 8 cm) s okruglim kutevima u kartonskoj kutiji. Kartice su namijenjene za raspodjelu tako da stvore smislenu priču. Komplet sadržava 48 kartica sa slikama koje asociraju na široko poznate Europske priče iz bajke. Flashcard aktivnosti mogu biti poboljšane upoznavanjem s ručnim lutkama i/ili glazbenim instrumentima. Djeca mogu raditi samostalno, u parovima ili u grupi. Preporuke korištenja:

1. Odrasla osoba ispriča priču iz slikovitog kompleta. Dijete ih pažljivo sluša te gledajući na slike pokušava ispričati priču s što više detalja moguće.

2. Dijete crta tri slike s kartica i priča priče koje te kartice predstavljaju. Težina se procijenjuje s dodatnim karticama. Mogućnost raznolikosti u igri, uvođenja predmeta za stimulaciju više osjetila (ručne lutke, glazbeni instrumenti).

3. Dijete izvlači pet kartica i priča svoju priču. Broj kartica bi trebao biti podešen prema dijetetovim sposobnostima i mogućnostima. Mogućnost uvođenja višeosjetilnih elemenata (ručne lutke, glazbeni instrumenti).

Inačica kompleta za grupno korištenje:

1. prvo dijete izvuče karticu, odabere jedan glazbeni instrument, započne pričati priču i igrati se.

2. Slijedeći igrači izvlače svoje kartice i nastavljaju priču, ponavljajući tekuću do tada.

3. Rekonstrukcija zvukova strane dijeteta koje je započelo priču.

Predložene se aktivnosti mogu podešavati po potrebama, dobi/starosti, mogućnostima ili broju igrača izmjenjivanjem pravila prema potrebi djece i odraslih osoba. Prije početka igre se sve kartice postavljaju na stol tako da se djeca upoznaju sa simboličnim značenjima slika i provjere svoje znanje priče iz bajke. Flashkartice razvijaju jezične sposobnosti.; Pomažu razviti logičko razmišljanje, spontano razumijevanje.

Naslov

Go to Top