Najveće promjene koje je donijela „Škola za život“ se ne nalaze u papirima i dokumentacijama. Promjene su u učionicama gdje učitelji i nastavnici novim pristupima učenicima olakšavaju usvojiti nova znanja i vještine. Ukratko, djeca više neće samo rješavati jednadžbe već će učiti koristiti stečeno znanje na praktičnim primjerima.

Kako bi im čim više olakšali usvajanje novog gradiva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) oprema škole novom opremom. Osim modernih, interaktivnih tehnologija, škole se opremaju i raznim nastavnim sredstvima putem kojih teoretsko znanje mogu primijeniti i u praksi.

Veliku ulogu u projektu „Škola za život“ odigrala je i tvrtka Tehnomodeli koja je opremila gotovo sve škole u Republici Hrvatskoj novom opremom.

 

Podrška provedbe kurikularne reforme

U projektu MZO-a, Tehnomodeli su školama isporučili preko 80 komada raznih mikroskopa. Zahvaljujući njima, obrazovne ustanove su osvježile svoju opremu za nastavu te će uz druge isporuke oprema moći kompletirati i upotrijebiti sva nastavna sredstva na zadovoljstvo učenika.

Pod istim ugovorom u drugoj grupi Tehnomodeli su školama isporučili gotovo 400 interaktivnih ploča (pametne ploče). Zahvaljujući proizvodnji po traženim specifikacijama te isporukama velike količine interaktivnih ploča, tvrtka zadržava vrlo atraktivne cijene i brze termine isporuka po školama i obrazovnim institucijama. Najprodavaniji model ploče je 86“ interaktivni model omjera stranica 4:3.

Uz njih u ponudi je i interaktivni komplet gdje u paketu dolazi:

  • Interaktivna ploča,
  • Projektor,
  • Nosač za projektor.

 

Nabava i isporuka projektora

U ovoj godini putem natječaja MZO-a, tvrtka je isporučila preko 5.000 komada širokokutnih i prezentacijskih projektora idealnih za rad na interaktivnim pločama koje su škole dobile. Škole također mogu koristiti projektore u redovnoj nastavi za projekciju slike s računala.

Također je isporučen i velik broj nosača za ugradnju projektora na strop ili zid. Velik broj škola se odlučio za uslugu montaže. Osoblje Tehnomodela od trenutka isporuke interaktivnih ploča obilazi škole gdje je ugovorena edukacija te educira osoblje za rad na interaktivnim pločama.

Svaka škola ima različite potrebe za prikaz multimedijskog sadržaja za nastavu. Tvrtka je dio škola s obzirom na potrebe, opremila i platnima za projekciju (od čega je dio električnih, a ostala su klasična zidna/stropna platna).

 

Nabava uredske opreme i namještaja (školska oprema)

U natječaju MZO-a, Tehnomodeli su sa 1500 komada raznih pomagala, setova za pokuse i instrumenata opremili razne kabinete u hrvatskim školama:

Osim opreme za rad s najmlađim učenicima poput didaktičkih pomagala, opremljeni su i laboratoriji za prirodne struke predmeta. Kabineti biologije su dobili raznovrsne visokokvalitetne modele organa i dijelova ljudskog tijela. Kako bi svo stečeno znanje mogli primijeniti i u praksi, isporučeni su i razni kompleti mikroskopskih preparata, a s njima i modeli poput reljefnog presjeka ljudske kože, 3D modeli presjeka biljne i životinjske stanice uz svu ostalu opremu.

Kabineti kemije su opremljeni svim potrebnim kemikalijama za izvođenje pokusa na nastavi, a za nastavu geografije je isporučeno preko 140 raznih karti.